TITKOK SZIGETE EGY ÚJ HOBBI KEZDETÉN EGY MÁSIK VILÁG TITKA

Dévényi Marianna weblapja: egy új titkot fedeztem fel! Képeim, és szerkesztéseim. Blogok, versek, képek, idézetek, és minden olyan dolog, ami érdekel, és felkelti a figyelmemet.

Új sziget születik!

2013. november 21.

dnews-files-2013-11-japan-volcano-island-2-jpg.jpg

Japán bejelentette, hogy új kis sziget született az ország déli felségvizein.
Japán partjainál az óceán mélyén fekvő Nishinoshima vulkán kitörése hozta létre a 650 méter átmérőjű új szigetet. A tűzhányó kitörése által mintegy 600 méter magas füst és hamucsóva került a levegőbe.
 
Nishinoshima szigettől délkeletre tenger alatti vulkánkitörés törte meg az óceán felszíni vizét, amikor mintegy 600 méter magas füst és hamu csóva került a levegőbe. A vulkánkitörés jellegzetes, sekély vízmélységen játszódott le, kakastaréjszerű ismétlődő hamukilövellések eredményeként szerda délutánra már egy kb. 200 méter átmérőjű sziget keletkezett. A vulkáni működés akár több hónapon keresztül is folytatódhat, mivel ebben a térségben a korábbi vulkáni kitörési fázisok akár két évig is eltartanak.
 
safe_image.png
 
 
Az új sziget az úgynevezett Vulkán-szigetek ívéhez tartozik, amely Japántól délre húzódik, a Bonin-szigetektől délre, lemeztektonikailag a Mariana-szigetív része – írja a Tűzhányó blog. Az 1970-es évek előtt a Nishinoshima egy kis, zöld szigetecske volt, ám mérete vulkáni kitörések következtében 1973. október 9-én jelentősen megnőtt. A karéj alakú új sziget 1974 márciusára 700 méter hosszú és 250 méter széles lett.
 
1.gif
 
olvasomacska.gif

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 100
Tegnapi: 138
Heti: 342
Havi: 2 465
Össz.: 540 540

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Sziget születik
TITKOK SZIGETE EGY ÚJ HOBBI KEZDETÉN EGY MÁSIK VILÁG TITKA - © 2008 - 2018 - szerkesztek.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: két farkas amelyiket eteted - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »