TITKOK SZIGETE EGY ÚJ HOBBI KEZDETÉN EGY MÁSIK VILÁG TITKA

Dévényi Marianna weblapja: egy új titkot fedeztem fel! Képeim, és szerkesztéseim. Blogok, versek, képek, idézetek, és minden olyan dolog, ami érdekel, és felkelti a figyelmemet.

Öreg lettem

Egy fotót kerestem, vagy rajzot, amit egy érdekes témához feltehetek. Jogdijmentes fotót, rajzot. Először beírtam a böngészőbe, hogy IDŐS EMBEREK. Hogy mit kaptam? Azután beírtam, hogy IDŐS NŐK, ÖREG NŐK. Tisztelet azon kevés kivételnek, de egy csomó szexis, pornós, számomra, és gyanítom, még sokak számára is rettenetes, gusztustalan, felháborító képet kaptam. Vajon ezt találják meg UNOKÁINK is ezen szavak beírásával? Szóval

"Tiszteld atyádat és anyádat!"
Isten azt mondta: "Az ősz ember előtt kelj fel, és a vénember orcáját becsüld meg..."

(3Móz 19:32).

Egy képet szerettem volna szerkeszteni ezzel a gyönyörű Bibliai idézettel. Mivel rajzolni nem tudok, így a sok google kép között válogattam, és kimondottan olyan képet kerestem, amit felhasználhatok a képhez. Találtam kettőt! Íme a két kép:

idos_emberek_imaja_769568_37055.gif  


oereg-hoelgy-jatek_k3208356.jpg

Régebben egy társasági oldalon találtam még egy szalonképes képet, melyet elmentettem, és már több helyen is látható volt.

asszonyi_mult.jpg    www.tvn.hu_663a4df865c572fcc93fe7182d6d2e48.jpg

Most viszont nagyon jól ideillik, amit szintén szerettem volna veletek megosztani, mivel bizony nekünk, idősebb embereknek mindezekre szükségünk lenne! (No persze, tisztelet a kivételnek, ami erősíti a szabályt!) Vajon ilyennek látnak bennünket a fiatalok? Ilyenek lennénk mi, ÖREGEK? Ha igen, akkor kérem Istent, hallgassa meg (olvassa el) ezt az imát!
Idős emberek imája

Uram!
Vigyázz reám, hogy öreg koromban is szerethető legyek. Fékezd meg túlbuzgóságomat, amellyel azt képzelem, hogy nekem minden témához, mindig mondanom kell valamit. Szabadíts meg attól a jó szándékú segíteni akarástól, amellyel mindig én akarom elrendezni mások rendezetlen ügyeit. Ne vegyem zokon, ha az emberek beavatkozásnak nevezik az én segíteni akarásomat. Taníts meg arra, hogy okos legyek, de ne okoskodó.
Legyek mindig kész a szolgálatra, de a mellőzést is el tudjam fogadni. - Sok bölcsességet halmoztam fel életemben, és nagyon sajnálom, hogy ezt talán nem tudom másoknak továbbítani.
- Beletörődöm ebbe Uram. -
De, ugye megérted azt a kérésemet, hogy legalább néhány barátom maradjon mellettem, ezekben az utolsó években. Add meg azt a jó szándékot nekem Uram, hogy szeressem a menyemet, a vejemet és Ők is szeressenek engemet.
Uram tedd azt meg nekem, hogy ne akarjak örökké éhen halni.
- Egy közösségi étkezésnél ne én legyek mindig az első, figyelmeztess, kérlek, hogy később is jut nekem mindenből. - Kérlek Uram, fogd le a kezem, amikor egy társas összejövetelen, kapzsi módon a retikülömbe rakom a pogácsákat és a nylon zacskóba pedig a visszaváltható üdítős üvegeket.
Taníts meg, arra kérlek, hogy tudjak hallgatni a betegségeimről és a nehézségeimről.
- Ezek évről-évre növekednek és velük együtt nő bennem a hajlandóság, hogy mindig ezekről beszéljek. -
Nem merem azt a nagy kegyelmi ajándékot kérni Tőled, hogy őszinte együttérzéssel tudjam hallgatni másoknak a betegségekről szóló folyamatos panaszkodását.
- De, legalább arra adj erőt, hogy türelmesen végighallgassam Őket
- Azt se merem kérni, hogy halványodó emlékezőképességemet erősítsd meg olyanná, amilyen régebben volt.
- Inkább azt kérem, hogy adj nekem több szerénységet és kevesebb magabiztosságot, amikor előfordul, hogy ugyanarra az esetre mások másként emlékeznek, mint én.
Add meg Uram, kérlek, hogy végig tudjam hallgatni mások unokáinak okosságát, ügyességét és ne csak örökké az enyémekről meséljek.
- Abban is segítségedet kérem, hogy a véletlen nálam lévő Unokáim fényképét úgy mutassam, hogy legyen türelmem megnézni mások fényképeit is.
Ajándékozzál meg Uram azzal a csodálatos bölcsességgel, amely beláttatja velem, hogy én is tévedhetek.
- Taníts meg arra is kérlek, hogy az előítéletektől és az irigységtől mentesen, fel tudjam fedezni az utánam következő nemzedékek igazát és ajándékozd nekem azt a derűs szabadságot, hogy sok jót tudjak mondani a fiatalokról.
Tölts be Uram úgy a szereteteddel, hogy vénségemben is szívesen szóba álljanak velem az emberek.
- Tudom, hogy nem vagyok szent, de azt is tudom, hogy az öregember örökös zsörtölődése az ördög munkájának a csúcsteljesítménye.

- Engedd, hogy Simeonnal együtt mondhassam:
- "Látták szemeim a Tőled küldött Üdvözítőt" - és amikor bölcs szereteted úgy látja, hogy elérkezett az én időm, akkor át is ölelhesselek Téged. - Ámen

Egy kis utóirat!

Lehet, hogy én vagyok a hibás? Nem haladok a korral? Ez lenne a jövőkép? Böngészés közben olyan képekre találhatnak a gyerekek amik nekünk, sokat megélt embereknek is finoman szólva "szalon képtelen"?
Nagyon jó lenne, ha a fenti kereső szavakat igazi, tisztes mivoltukban lehetne megtalálni, és nem egy halom ledér, fiatal, magát mutogató lény (igen, tudatosan írom, hogy lény, mivel nekik lesz egyszer gyermekük, unokájuk, és mit mondanak majd nekik, hiszen ŐK is ezt fogják megtalálni) képei, hirdetései között. Vajon ŐK megérik majd a TISZTES ÖREG KORT?

Bocsánatot kérek Tőletek, amiért ennyire elragadtattam magam. Nem ma kezdtem böngészni. De ez bizony nagyon felháborított. Tudom, ma is létezik az ŐSI MESTERSÉG, már gépesítve is. De tisztességes, valódi módon hirdessen az, aki felteszi magát, és ne ilyen kereső szavakkal. Bizonyára neki is van "ÖREGE"!

Ha úgy érzed, hogy válaszolni akarsz nekem, vagy van hozzáfűzni valód van, akkor az alábbi FÓRUM-ban (regisztrálás után) megteheted.
Honlapjaim tegező stílusban készültek. Azért írom ezt, mert lehet, hogy ez sem tetszik sokaknak.
Vettem a bátorságot a tegezéshez, mivel már benne vagyok a korban. Tegezz vissza Te is, ha nekem írsz! Vigyor 

http://marianna-design.qwqw.hu/Fórum


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 199
Heti: 618
Havi: 1 932
Össz.: 536 647

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Öreg lettem
TITKOK SZIGETE EGY ÚJ HOBBI KEZDETÉN EGY MÁSIK VILÁG TITKA - © 2008 - 2018 - szerkesztek.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: két farkas amelyiket eteted - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »