TITKOK SZIGETE EGY ÚJ HOBBI KEZDETÉN EGY MÁSIK VILÁG TITKA

Dévényi Marianna weblapja: egy új titkot fedeztem fel! Képeim, és szerkesztéseim. Blogok, versek, képek, idézetek, és minden olyan dolog, ami érdekel, és felkelti a figyelmemet.

VIGYÁZAT!

Agresszív vírus terjed a Facebookon

Több tízezer ember bedőlt a vírusnak a Facebookon, amely egy olyan videót ígér, aminek a látványa sokkoló. Elég egy kattintás, s már lájkoltuk is - legalábbis a profil oldalunkon így szerepel.


Ha rákattintasz az ígért videó linkjére, automatikusan lájkolod azt, sőt az ismerőseiddel is megosztod. Persze ők is rákattintanak, s terjesztik tovább. „Az emberek 98 százaléka nem tudja 17 másodpercnél tovább nézni ezt a videót" - ezzel, és ehhez hasonló szövegekkel keltik fel az érdeklődésedet.

Mindössze néhány nap alatt akaratukon kívül 63 ezren lájkolták a linket, tehát igen sikeres szerte a világon, s hazánkban is. Pár héttel ezelőtt angolul bukkant fel a vírus. Meglovagolták azt az ügyet, amikor a YouTube-ra felkerült egy videó, ahol azt láthatjuk, hogy egy tanár megver egy diákot. 

A Facebookon már terjedt is a link úgy, hogy brutális, sokkoló videót láthatsz majd a verésről, ami csupán egy kattintásnyira van tőled. A Sophos nevű vírusirtó cég akkor még figyelmeztetett, hogy áloldalra visz a videó, de hogy megnézhessük, még egyet kellett kattintani. Ezután az alkalmazást kellett engedélyezni, amit ebben a felgyorsult világban sokszor már rutinból megteszünk, oda se figyelünk, hogy mit engedélyezünk. Ha mindez megtörtént, az alkalmazás készítői képesek hozzáférni a személyes adataidhoz, s természetesen a vírust is továbbterjeszti úgy a profiloldaladon, mintha lájkoltad volna.

A magyarított vírus esetében már elég volt a linkre kattintani, hogy a vírust terjesszük. A hétvégéig még csak pár százan, de hétfőre már több tízezer felhasználó is bedőlt neki.

Hotdog

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 199
Heti: 611
Havi: 1 925
Össz.: 536 640

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Átverések
TITKOK SZIGETE EGY ÚJ HOBBI KEZDETÉN EGY MÁSIK VILÁG TITKA - © 2008 - 2018 - szerkesztek.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: két farkas amelyiket eteted - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »